PVC Prozori

Pvc prozore mozemo grubo podijeliti u nekoliko podvrsta:

Jednokrilni prozori izrađuju se od dimenzija 50×50 do dimenzija 140×140. Od sistema otvaranja mogu sadržati samo okretno otvaranje ili zajedno okretno i nagibno, to jest kip otvaranje.

Jednokrilni prozori mogu biti opremljeni komarnicima roletnama podprozorskim daskama okapnicama i ostalom prozorskom opremom.

Dvokrilni prozori sa lažnom prečkom:

Dvokrilne prozore sa takozvanom lažnom prečkom proizvodimo od dimenzija 100×100 do 180×160 standardno kod ovog tipa prozora je da se na jednom krilu nalazi ručica i to krilo je moguće kipovati i otvarati normalno tj. okretno.

Drugo krilo dvokrilnog prozora sa lažnom prečkom ne sadrži ručicu i njega je moguće otvarati samo okretno. Dvokrilni prozori sa lažnom prečkom su najzastupljeniji zbog toga sto se otvaranjem oba krila dobija čist prostor to jest nema prečke izmedju dva krila.

Dvokrilni prozori sa t prečkom:

Dvokrilne prozore sa t prečkom izrađujemo od dimenzija 100×100 do dimenzija 240×140. Karakteristika prozora je da je moguće svako krilo otvarati i okretno i na kipovanje. Kada se otvori prozor izmedju dva krila se nalazi takozvana t prečka.